發新話題 Report thanks

[問題討論] 元朗綿綿冰大家試過未呀?

元朗綿綿冰大家試過未呀?
有個朋友介紹我,
唔知有冇人試過呢?
地址: 元朗建業街59號慶年大廈3號地下
如果您喜歡這篇文章,請按「讚」或分享給您的朋友,以示鼓勵。

附件

01 (Small).JPG (31.22 KB)

01 (Small).JPG

02 (Small).JPG (19.16 KB)

02 (Small).JPG

03 (Small).JPG (38.9 KB)

03 (Small).JPG

04 (Small).JPG (45.54 KB)

04 (Small).JPG

05 (Small).JPG (23.74 KB)

05 (Small).JPG

06 (Small).JPG (27.8 KB)

06 (Small).JPG

07 (Small).JPG (29.16 KB)

07 (Small).JPG

08 (Small).JPG (26.43 KB)

08 (Small).JPG

未試過啊~~
你食完覺得點??

回復 2# 瘋之子 的帖子

其實我都未食過家!
所以問下大家試過未囉!
好似要成$28.00一杯!

回復 3# tracyman 的帖子

明白!!
我都無試過~
不過我星期日先去完

28咁細盃既?~

好貴, 但如果路過的話都會去試試

個樣好似台北食的雪綿冰, 但有少少出入。雪綿冰我就極愛吃。

等我去試試元朗呢間....

我試食完了, 的確就是我台北吃的那一類雪綿冰, 但製法有點出入, 口感有些少分別。

台北雪綿冰                                       vs                      元朗綿綿冰
d冰幼滑似綿花糖的                                               唔夠台北果d冰幼細,但其實都唔差太遠,都好幼滑
水果舖上冰面,要手藝遂粒放上去                              水果墊底
約NT100 (約HK$27)                                           HK$28
SIZE 是元朗的3倍, 足3人吃                                  1 人份量
款色是SET 定的,估計有10多款選擇                         自選冰底 + 自選生果 + 自選糖漿

結論:  我都係覺得台北的比較好吃,A+++。 不過, 唔可以飛去吃, 那元朗還是幾OK的, 也有A

9 12
thanks