發新話題 Report thanks

配左副全視線眼鏡唔知真定假

引用:
原帖由 flyman_chan 於 2007-8-17 17:22 發表 配左副全視線眼鏡唔知真定假圖片1
全視線1.6超薄鏡片$1380,有一張全視線証書,貼有一label係我副鏡度數 by swiss lens lab ltd.
唔知有無比人呃?因為有d人話全視線鏡片係依視路,但我証書無寫....
你幾多度ar?,,,,一般黎講1千4蚊我相信可以買到.全視線1.6超薄鏡片..但係要睇你度數,,

電視賣廣告既牌子係:法國依視路Essilor
淨係呢隻牌子先幫自己d鏡印張叫保證書既咭仔
依視路幫自己既變色鏡註冊個名叫做Transitions..價錢貴D,,,

引用:
原帖由 BBzon 於 2007-8-18 02:17 發表 配左副全視線眼鏡唔知真定假圖片2

你幾多度ar?,,,,一般黎講1千4蚊我相信可以買到.全視線1.6超薄鏡片..但係要睇你度數,,

電視賣廣告既牌子係:法國依視路Essilor
淨係呢隻牌子先幫自己d鏡印張叫保證書既咭仔
依視路幫自己既變色鏡註冊個名叫做Tr ...
可唔可以比多的資料我,700度大約幾多錢及眼鏡店,thx:$ :$
2010發發發

引用:
原帖由 taro 於 2007-8-18 09:19 發表 配左副全視線眼鏡唔知真定假圖片3

可唔可以比多的資料我,700度大約幾多錢及眼鏡店,thx:$ :$
纖維鏡可以有紫外光强弱漸變深色,玻璃鏡就好似唔得喇..不果就算係咁.都只可以阻擋少少太陽光..因為主要阻擋uv..
如果係賣廣告果隻..就一定有証書証明係廣告賣果隻,間代理會保養半年
個sales應該會同你現場試埋變色...過程應該係3種.正常【少少灰色】,普通【灰淡黑色】,極強【淡黑色】
1.5 鏡片大既$600-800係一般平價牌子, 1.6 或 1.67 係街價大既$1300-2200左右
至於其他名牌鏡片價錢大既$2000-3500,依視路最貴

一定要記住問多幾間..因為差距都好大下..我試過問幾間價如下
天X= 1.5 $1200, 1.6 $1800
新視x= 1.5 $700, 1.6 $1600
愛視x=(全視線)1.67賣$2800,
眼鏡8x=(全視線)1.67賣$3580            差好遠.
高x=$3150 法國依視路 1.6 (連防花易潔鍍膜) $1850 法國依視路 1.5
ps:1.67最貴

小心你買依視路全視線鏡變左唔係你想買既依視路全視線鏡<--
全視線証書,貼有一label係副鏡度數 by swiss lens lab ltd

參考圖片同影片
http://www.youtube.com/watch?v=zWhleLTG4fA
配左副全視線眼鏡唔知真定假圖片5 配左副全視線眼鏡唔知真定假圖片6

7百度都好深喎 ..
如果700度,做無框 用1.6鏡片(會冇咁厚),成套起碼$2500以上<--可能3千幾..我答唔到 ..度數愈高就愈貴..你咁諗就可以.

記得要佢打個折

你有近視咩 唔覺O既-.-"

引用:
原帖由 holam3511 於 2007-8-18 16:10 發表 配左副全視線眼鏡唔知真定假圖片4
你有近視咩 唔覺O既-.-"
近你個頭.我冰有~

thanks