發新話題 Report thanks

[其他] 元朗又新街睇獸醫的不愉快經歷

我只想寫出自己一點點不愉快經歷,看著貓貓受苦真的很傷心...這個醫我是絕對不會介紹給朋友的

起初貪方便,近近地去yl 睇,佢問我貓貓食咩糧,我話timerwolf 同felidae,個男醫生佢話唔識,我已經打左個突,跟住照左兩張X-ray,開左藥,都過千... 食左一星期冇好轉,佢又話不如照埋ultrasound 睇下點,我發覺有d 唔對路,於是決定立即出去九龍城睇比較出名既Dr Betty

因為我walk in 冇appointment,Dr Betty 冇空當,但Dr Yen 都好好人抽到時間幫我睇,Dr Yen 睇完就話應該冇咩大礙,對於之前醫生開既藥方佢就不至可否,但就咩都唔需要再照啦,仲話冇咩事應該唔使覆診,唔使擔心. 食左唔夠一個星期藥,肥仔食得又屙得,有返晒d 精神.
如果您喜歡這篇文章,請按「讚」或分享給您的朋友,以示鼓勵。

我每個星期要帶我隻貓貓去betty度打針,佢好細心ga...我隻貓貓去到驚驚唔想出袋,佢好小心咁放佢去磅重後,放返佢入袋同佢睇症打針,好尊重隻貓貓,...好到我都唔想轉醫生...同埋佢本身鐘意貓,你見佢成個診所都係貓貓的畫就知啦,同佢自己本身養左9 隻貓...最緊要,佢有愛心囉...

講返你元朗的醫生...好彩你轉軚得快囉,醫人的都有亂來的啦,何況是有口難言的小動物,所以找到一個好醫生真係好緊要

我都係帶開佢地去元朗睇....

去開東方....有d 人話專一唔錯

你果間係咩名?

回覆3# beibei 的帖子

我都有同你相同嘅經驗,比pet central 拖遲咗成個幾月先醫,因為醫生判錯正;話我狗狗只係敏感,又叫我驗呢樣驗果樣.仲要我自己提佢可能係cancer 先識幫狗狗CHECK...好褸呀.....!bOOK 好哂,check 好哂又唔幫狗狗做手術,最褸個原因係話個醫生屋企有事,因此唔做手術.....!搞到我好徬徨,好彩有個唔識路人,睇唔過眼介紹咗dr.ian 比我,雖然我每次都要由西貢去香港區堅尼地街睇dr.Ian,但值得
dr.ian 真係好好,(((好有經驗))),好細心...唔呃$.明碼實價.我狗狗而家cancer都睇佢,有經驗又唔搶$嘅好醫生難要求.為心愛寶貝值得值得

引用:
原帖由makioka於2009-9-2 11:38 發表元朗又新街睇獸醫的不愉快經歷圖片1
我都有同你相同嘅經驗,比pet central 拖遲咗成個幾月先醫,因為醫生判錯正;話我狗狗只係敏感,又叫我驗呢樣驗果樣.仲要我自己提佢可能係cancer 先識幫狗狗CHECK...好褸呀.....!bOOK 好哂,check 好哂又唔幫狗狗做手術,...
我覺得真係要寫返自己既不愉快經驗比d 主子睇下引此為鑑
www.2choose.cc

引用:
原帖由sandyluk於2009-9-1 15:23 發表元朗又新街睇獸醫的不愉快經歷圖片2
我每個星期要帶我隻貓貓去betty度打針,佢好細心ga...我隻貓貓去到驚驚唔想出袋,佢好小心咁放佢去磅重後,放返佢入袋同佢睇症打針,好尊重隻貓貓,...好到我都唔想轉醫生...同埋佢本身鐘意貓,你見佢成個診所都係貓貓的畫就知...
好多謝你,好應同你既講法.我地做家長當然希望d 仔仔女女身體健康,點知貪近去yl睇醫生,就遇到d 咁既事.真係無諗過d 註冊獸醫都咁水皮.

引用:
原帖由beibei於2009-9-1 15:35 發表元朗又新街睇獸醫的不愉快經歷圖片3
我都係帶開佢地去元朗睇....

去開東方....有d 人話專一唔錯

你果間係咩名?
係元朗又新街,無謂開名啦.日後真係要睇多d 評價先好睇獸醫.

thanks